Radio og podcast

Lyd er et fremragende medie til at formidle viden, stemninger og meninger. Her er en liste med lydformater, Morten Thomsen Højsgaard har haft ansvaret for, redigeret eller spillet aktiv rolle i foran mikrofonen. Listen er ikke komplet:

 

2018

Det etiske kompas“, serie i syv afsnit i Kristeligt Dagblads lyd-avis om hverdagens moralske dilemmaer, med digital redaktør Stinne Andreasen som vært, hver gang med tre forskellige, vidende mennesker i studiet. Produceret af Doceye Digital og Christian Ottenheim. I redaktionen: Nanna Endahl Jørgensen. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard. Alle programmer i første sæson er samlet her.
Senior med mening“, lydserie i fire afsnit om at finde indhold i tilværelsen i en moden alder, med Georg Julin som vært i samtale med entertainer Tom McEwan, tidligere biskop Erik Norman Svendsen, formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF) og foreningsaktive Ellen Hansen. Sendt i Kristeligt Dagblads lyd-avis. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard.
Vikingerne vender tilbage“, lydserie i fire afsnit, der fortæller den fascinerende historie om vikingerne fra Hedeby over Jelling og Roskilde Fjord til en turistbutik med vikingehjelme i København. Journalist Morten Mikkelsen er vært. Medvirkende er bl.a. museumsinspektør Jeanette Varberg og historiker Anders Lundt Hansen fra Nationalmuseet. Produceret af Karen Albertsen og Munck Studios. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard. Få et overblik over hele serien fra Kristeligt Dagblads lyd-avis her.
Jeg er påklædt“, serie i fire afsnit, hvor kulturjournalist Daniel Øhrstrøm i Kristeligt Dagblads lyd-avis taler med danske kulturpersonligheder om deres tøjvaner og om, hvad der klæder dem på til livet i overført betydning. Medvirkende er bl.a. forfatter Leonora Christina Skov, museums-direktør Rane Willerslev og sognepræst Kathrine Lilleør. Produceret af Karen Albertsen og Munck Studios. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard. Læs introduktion til hele serien med links til de enkelte afsnit her.

 

2017

Orientalt“, podcast i otte afsnit om liv og kultur i Mellemøsten og Nordafrika med tråde til og sammenligninger med danske forhold. Værter er Naser Khader (K) og Adam Holm. Serien blev sendt i sommeren 2017 som en del af Kristeligt Dagblads lyd-avis. Tilrettelagt af journalist Freia Dam. Redigeret af Stinne Andreasen. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard. Find samling af klip fra alle programmer og links til mere information om arabiske vaner og traditioner her.
Tidsånd“, ugentligt tematisk program om historie, religion og værdier i tiden. Udviklet og etableret til premieren på DR P1 i begyndelsen af 2017 i samarbejde mellem redaktør Karen Albertsen, vært Christoffer Emil Bruun og kanalchef Thomas Buch-Andersen. Programansvarlig: Morten Thomsen Højsgaard.
Mennesker og tro“, ugentlig udsendelse på DR P1 med gæster i Skurvognen til samtaler om alt det, der giver livet værdi, med journalist og vært Anders Laugesen. Med Morten Thomsen Højsgaard som redaktør og programansvarlig fra marts 2015 til begyndelsen af 2017.

 

2016

Religionsrapport“, ugentligt magasin om religiøse strømninger i ind- og udland med journalist Lisbeth Brocelius Mélendez som vært og Morten Thomsen Højsgaard som redaktør og programansvarlig fra marts 2015 til december 2016.
Audiens“, timelange interviewsamtaler på DR P1 til højtider med mennesker med dybe refleksioner om tro og værdier. Tilrettelægger og vært: Katarina Lewkovitz. Redaktør: Karen Albertsen. Redaktionschef: Morten Thomsen Højsgaard.
Gandhi – myten om det gode?“,  undersøgende journalistisk program om den indiske leder og national-ikon Gandhi, der var og er kendt for sin ikke-voldsfilosofi. Men programmet afsøgte også en mere nuanceret og overraskende sandhed om manden – og myten – Gandhi. Tilrettelægger og vært: Katarina Lewkovitz. Redaktør: Karen Albertsen. Redaktionschef: Morten Thomsen Højsgaard.
Højmesse“, reportage og transmission af gudstjenester på alle søn- og helligdage på DR P1 med skiftende tilrettelæggere og værter. Koordinatorer hhv. Simon Kangas Larsen og Katarina Lewkovitz. Redaktionschef fra marts 2015 til februar 2017: Morten Thomsen Højsgaard.

 

2013

Søndagsfrokosten“, tilbagevendende paneldeltager sammen med bl.a. Anders Krab-Johansen, Sanne Søndergaard, Ulrik Dahlin, Anna Libak, Pelle Dragsted og flere andre i debat-magasinet “Søndagsfrokosten” på DR P1.

 

2009 – 2010

Religionsrapport“, fast paneldeltager sammen med Marie Vejrup Nielsen og Ole Wæver i månedlig udgave af radiomagasinet med fokus på religion i medierne. Vært Iben Thranholm.