Æret være Lise Nørgaards minde!

Da Lise Nørgaard var tæt ved de 100 år, overværede jeg, at hun fortjent modtog den fornemme ærespublicist-pris. Hun tryllebandt forsamlingen af garvede kommunikatorer på Bremen Teater med lige dele følelse og klarsyn, ligesom hun i flere generationer har fanget danskernes interesse med tv-serier og journalistik af højeste klasse.

Hun voksede op i Roskilde og indledte karrieren på Roskilde Dagblad, så det er ikke uden grund, at der allerede er en fin statue af hende siddende og iagttagende på en bænk midt på byens gågade, Algade. Det sker stadig, at møder i denne by indledes med: “Hvordan går det så i Korsbæk for tiden?”

Nu er Lise Nørgaards tid rindet ud. Men hendes værker, hendes personskildringer, hendes tidsbilleder, hendes rappe replikker lever videre.

Æret være hendes minde!