Dansk kulturkristendom under pres som følge af COVID-19

Normalt går omkring hver fjerde dansker i kirke juleaften. Det sker ikke i år, hvor COVID-19 med eller uden officielle aflysninger har betydet, at de fleste borgere vil holde sig væk fra kirkerne. Den ændring kan blive et afgørende vendepunkt for kulturkristendommen i Danmark.

Det vurderer jeg i en analytisk nyhed på forsiden af Kristeligt Dagblad den 23. december 2020.

Generelt er der færre og færre danskere, der definerer sig selv om kristne. Desuden bliver samfundet stadig mere individualistisk og sammensat. Hidtil har gudstjenesterne juleaften for mange udgjort den måske eneste årlige anledning til at forny og bekræfte relationen til kirken, men også den udbredte tradition kan på baggrund af pandemien komme under skærpet pres.

Læs nyheden og argumentationen vedrørende den danske kulturkristendom og julen her.