IKEA midt i kulturskifte: Ud med det trykte – ind med det digitale

En skriftlig epoke er ved at rinde ud, mens en ny kultur med individuelle oplevelser understøttet af digital teknologi er på vej ind.

IKEA har valgt at stoppe for udgivelsen af deres trykte kataloger, som ellers har hørt til blandt verdens allerstørste publikationer med et oplag, der har været i nærheden af 200 millioner styk. Den beslutning afspejler og skubber til en udvikling, om stikker dybere, skriver jeg i kronikken den 19. december 2020 hos Sjællandske Medier.

“Sagt med store ord, så er det skriftkulturens død, vi ser udfolde sig. Det er hele den epoke, som Gutenbergs opfindelse af bogtrykkerkunsten tilbage i 1400-tallet indvarslede, der rinder på hæld”, står der blandt andet i kronikken, som i sin helhed kan findes og læses her.