“Druk” anmeldes i museumsgård i Roskilde og får topkarakter, næsten

Kanal Roskilde har optaget dobbelt anmeldelse af filmen “Druk” i museumsgården på Sankt Ols Stræde i Roskilde.

Det er museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard, som sammen med familieterapeut Lone Carmel taler om Thomas Vinterbergs nye film, der har Mads Mikkelsen i en hovedrolle som historielæreren Martin, hvis ægteskab går i tomgang. I hvert fald lige indtil et overraskende og anderledes eksperiment med alkohol begynder.

Under eksperimentet bliver Martin meget mere engageret, nærværende, morsom og pædagogisk i sin undervisning. Men det bliver stadig sværere at styre det hele, helt som var det i virkelighedens verden. Og hvor går grænserne? Hvem kan eller skal leve med konsekvenserne? Og hvem afgør i grunden, hvad der er godt eller ondt, rigtigt og forkert?

Det er store spørgsmål, som “Druk” rejser – og som samtalen på en halv time kommer rundt om. Se med på YouTube eller lige herunder, og find ud af, hvorfor museumsdirektøren kun næsten giver topkarakter til filmen: