COVID-19: Nu samler vi mod og nye kræfter

Kort tid efter beslutningen om at lukke Danmark – og herunder alle kulturinstitutioner ned – har budskabet haft sin store indvirkning.

For en organisation, der lever og ånder for at åbne kulturarven til stadig flere borgere, så gør det ondt at se samtlige besøgssteder lukket ned for publikum, sådan som skiltene her så bogstaveligt viser.

Men museumsorganisationen ROMU bakker entydigt op om myndighederne og om samfundets kamp mod COVID-19.

Mine kolleger har været lynhurtige til at forstå budskaberne og omstille sig på at holde sammen og passe på Danmark fra et lokalt udgangspunkt – ved at holde afstand.

Nu samler vi kræfter og arbejder fysisk hver for sig, men virtuelt forbundne, på at finde nye måder at gøre historien tilgængelig og relevant på, fra de ældste tiders kampe med og mod naturen til nutidens kriser og kreativitet.

Vi ser samtidig meget frem til senere igen at kunne byde velkommen til RAGNAROCK – Museet for pop, rock og ungdomskultur, Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Færgegården, Lejre Museum med Gl. Kongsgaard, Tadre Mølle, Lützhøfts Købmandsgård med Håndværksmuseet og Slagtermuseet, Domkirkemuseet samt Sankt Laurentius Kirkeruin.

Det skal nok blive godt igen!