Månelandingen fik fænomenet “menneskeheden” helt ned på jorden

Dette fantastiske billede af jorden blev taget på Apollo 11-missionen til månen i 1969.

I denne weekend, hvor det er 50 år siden, astronauten Neil Armstrong som den første satte sine ben på månen, har jeg skrevet synspunkt i Frederiksborg Amts Avis/Sjællandske Medier om månelandingen som vigtig kulturarv.

“Ja, måske var det først, da vi så billedet af Jorden set fra månen, at fænomenet menneskeheden kom helt ned på jorden”, lyder min fortolkning i indlægget, som rundes af med en fremhævning af de menneskelige, de kulturelle og de historiske aspekter ved hele det store amerikanske projekt:

“Månelandingen repræsenterer for så vidt også noget dybt menneskeligt: Vi kan drømme om mål, som ingen har tænkt på før. Vi kan sætte os selv i andres sted. Vi har bevidsthed. Og vi fortæller historier, som binder os sammen, om alt det, vi oplever. Det er det stof, kulturarv er gjort af. Sagt sådan helt jordnært”.

Læs synspunktet her.