Kirke.dk vinder fornem mediepris

Anders Bording-prisen for arbejde udført i 2018 gik til nichemedie fra Kristeligt Dagblad

Den danske forfatter Anders Bording levede fra 1619 til 1677. Han nåede blandt andet at være rektor i en kortere periode i Slangerup. Men mest kendt er han nok i dag for sin pionerindsats med måneds-avisen “Den Danske Mercurius”.

Ja, så vigtig har Anders Bording faktisk været for dansk pressehistorie, at brancheorganisationen Danske Medier har knyttet hans navn til uddelingen af en af årets fornemme mediepris-uddelinger, nemlig Anders Bording-priserne, som blev uddelt på Københavns Rådhus fredag den 21. juni 2019 som opsamling på arbejde og projekter, der så dagens lys i 2018.

Nichemediet Kirke.dk, som Kristeligt Dagblad lancerede i september 2018 efter et halvt års forberedelser og udvikling, vandt prisen som årets bedste special-medie. Journalister fra fagbladet 3F vandt prisen for årets bedste journalistiske håndværk blandt special-medier.

Ifølge Journalisten.dk fik projektet fra Kristeligt Dagblad prisen for “i god samklang med husets andre medier at skabe et nyt toprelevant, digitalt nichemedie med nødvendigt indhold til en klart defineret målgruppe, der i stor stil både bruger og betaler for mediet”.

Kirke.dk blev udviklet af et hold, der bl.a. bestod af:

* Erik Bjerager, chefredaktør

* Hans-Christian Kock, kommerciel direktør

* Morten Thomsen Højsgaard, udviklingschef og projektansvarlig

* Kåre Gade, redaktør

* Mads Emil Sejrbo Lidegaard, digital chef

* Kristoffer Arrild, digital seniorarkitekt

Se reportage med opsamling på uddelingen af Anders Bording-priserne på Journalisten.dk her.