Analyse: Kultur er det nye kodeord i dansk kristendom

Hvad har Huxi Bach og Høsterkøb til fælles?

I ny analyse på special-mediet Kirke.dk analyserer jeg udtalelser om dansk kristendom i nyt satireprogram på DR med Huxi Bach som vært og i ny massedistribueret programerklæring fra Høsterkøb menighedsråd. Det er to aktuelle og fremtrædende eksempler på, hvordan måden at tale om kristendom på ændrer sig i disse år.

Kulturkristendom er blevet den nye og brede betegnelse for den kristendom, som de almindelige borgere, der ikke går så meget op i alt det med tro, men gerne for eksempel går i kirke juleaften, bærer rundt på. Mens tro for mange er blevet et tabu, er kultur med historisk forankring blevet det nye plusord.

Krusningerne på overfladen i den offentlige samtales sprog vidner om dybere bevægelser i folkehavet.

Læs hele analysen her.