Analyse: Landsindsamlinger handler mere om hjerter end om kroner og ører

I en aktuel undersøgelse har netmediet Altinget.dk påvist, at en række organisationers landsindsamlinger “drukner” i administrative omkostninger. Kirkens Korshær har ifølge mediet reelt tjent under 10 procent til det godgørende arbejde i sin landsindsamling fra 2017.

På den baggrund analyserer jeg på Kirke.dk de grundlæggende praktiske, etiske, organisatoriske og ledelsesmæssige dilemmaer, som især kirkelige organisationer står i, når det gælder de store og krævende landsindsamlinger.

En vigtig parameter er her den skjulte valuta, som hedder “danskernes opbakning”. For flere organisationer er det helt afgørende at kunne vise den folkelige forankring og udbredelse for at få del i endnu større midler fra offentlige puljer og fra fonde.

Men hvad sker der, når hjertesproget til de private givere krydser spor med hjernesproget til revisorer og kritiske pressefolk?

Læs analysen her.