Chefredaktør med succes fylder rundt

Erik Bjerager har i snart 25 år stået i spidsen for Kristeligt Dagblad. Nu fylder han 60 og hyldes i branchen

En leder med format, en stor publicist og et journalistisk fyrtårn på et oprørt mediehav fylder i dag 60 år. Erik Bjerager har siden 1994 stået i spidsen for avisen om livets store spørgsmål. Og på den runde dag kan han glæde sig over, at Kristeligt Dagblad på så mange felter har været og er en succeshistorie.

Ikke alene er oplaget i løbet af snart 25 år vokset fra under 15.000 til nu tæt på de 30.000. Avisens anseelse og gennemslagskraft i samfundet er også øget.

Fuldt fortjent er det derfor, at chefredaktøren for Danmarks seriøse kultur- og eksistens-avis i disse dage fejres af kolleger, konkurrenter og kulturpersonligheder, hvoraf 27 tilmed har bidraget til et festskrift til Erik Bjerager. Omkring 200 mennesker deltog i hans officielle reception på Vartov den 9. november, hvor bl.a. kultur- og kirkeminister Mette Bock holdt tale.

Selv har jeg haft fornøjelsen af sammen med gode digitale kolleger på avisen at udvikle en særudgave af e-avisen på knap 40 sider, som samler slående og væsentlige artikler af Erik Bjerager om avisens kernestof tro, etik og eksistens. Find særudgaven, der illustrerer spændvidden i chefredaktørens virke, her.

Respekt for indsatsen, Erik! Og stort og varmt tillykke!