Musik med mening: Kommentar om Kim Larsen

Knæk skal der til, skal livet gro, har en kendt præst engang sagt. Kim Larsens karriere fik et alvorligt knæk i USA i begyndelsen af 1980’erne. Men han rejste sig og fandt styrken i nye samarbejder, da han vendte hjem igen til Danmark og bl.a. skabte Danmarks bedst sælgende album “Midt om natten”.

Lunefulde og lune Larsen fik aldrig opfyldt sin amerikanske drøm, men han blev, var og er en dansk drøm, som satte lyd til kærligheden, overgangen fra barn til voksen, store historier og det enkle hverdagsliv, for slet ikke at tale om livets afslutning og stilheden.

I en kommentar på k.dk i anledning af Kim Larsens død mindes jeg manden, musikken og teksterne med mening, som har fundet vej til Højskolesangbogen. Og måske en dag også kan ses i Den Danske Salmebog. Måske.

Læs kommentaren her.