Højskolesang skaber ro midt i byens larmende trafik

Sidste opdatering på Instragram fra ugen med udviklingschefen viser en række digitale kolleger, som bruger fredag morgen på at synge sensommervisen fra Højskolesangbogen. Hjerte og hjerne kan følges ad på Kristeligt Dagblad

View this post on Instagram

”Det at læse avisen skal være som at tage på et dagligt højskoleophold”, har @kristeligt Dagblads chefredaktør gennem snart 25 år, Erik Bjerager, sagt ved flere lejligheder. Hver fredag tager avisens digitale medarbejdere ham på ordet og indleder dagen med højskolesang, morgenmad, kaffe og en god snak om ugen, der er gået, om journalistikken, om etikken, om læsernes reaktioner mv. I dag stod vi, som videoen viser, ved mødets begyndelse og nynnede en sensommervise, ikke fjernt fra byens larmende trafik, men lige midt i hjertet af København på Vimmelskaftet 47, hvor avisen har til huse i en gylden historisk bygning, som selveste Grundtvig i 1800-tallet også havde sin gang i. Kristeligt Dagblad rummer både hjerte og hjerne, journalistik om bløde værdier som tro, etik og eksistens koblet sammen med forretning på markedets præmisser, en avishistorie tilbage fra 1896 og en digital fornyelse, der stræber fremad. ”Hovedet i himmelen og begge ben på jorden”, som kunstner og fysiker Peter Bastian engang skrev i en helt, helt anden sammenhæng. Og med de ord runder jeg så ugen med udviklingschefen på Instagram af. Jeg holder virkelig af den avis, det medie, de mennesker, det arbejde og den kultur, der er her. Skriv gerne til mig direkte, hvis du har en idé til noget, vi bør gøre bedre eller anderledes. Mailen er hoejsgaard@k.dk. Tak til alle, der følger med, læser, kommenterer eller deler avisens indhold. God weekend/Morten Thomsen Højsgaard #journalistik #højskole #højskolesangbogen #sensommervise #reaktioner #kultur #hjerte

A post shared by Kristeligt Dagblad (@kristeligt) on