Vendepunktet i det 20. århundredes danmarkshistorie

Indtryk nummer tre fra ugen med udviklingschefen handler om redaktionens digitale arbejde med 75-året for redningen af jøderne i Danmark under Anden Verdenskrig

View this post on Instagram

Hej igen igen. Om få dage er det 75 år siden, de fleste danske jøder blev reddet fra nazisterne under Anden Verdenskrig. Et stort og vigtigt vendepunkt i danmarkshistorien i det 20. århundrede, og derfor også noget, Kristeligt Dagblad har forberedt en større dækning af både på print og i en digital sammenhæng. Digital journalist Rasmus Fahrendorff viser her den interaktive fortælling, som han lige nu arbejder intenst på at kode og kæde sammen til en prægtig, inddragende og visuelt stærk historie om flugten til Sverige. Rasmus er en af de i alt omkring 25 kolleger, der arbejder med at udvikle digitalt indhold til mediehusets mange forskellige platforme. Dertil kommer et meget stort antal eksterne fagredaktører, eksperter og analytikere, som skriver til avisens digitale specialmedier og fagportaler, der bl.a. bruges i skoleverdenen og som folkeoplysning. Rasmus’ fortælling kan læses på k.dk fra torsdag aften. Kristeligt Dagblads store tillæg om redningen af jøderne udkommer med avisen fredag – og leveres i øvrigt efter aftale frit i et stort antal eksemplarer til Det Jødiske Samfund, der ønsker at bruge det til oplysning. Mange hilsner fra hverdagen med meningsfuldt indhold på @kristeligt / Morten Thomsen Højsgaard #2verdenskrig #specialhistorie #digital #journalistik #jødedom #danmark

A post shared by Kristeligt Dagblad (@kristeligt) on