Overblik: Lydserie om vikinger fra optakt i Hedeby til nutidens dyrkelse

Kristeligt Dagblads lyd-avis har sammen med fremtrædende eksperter fortalt vikingernes historie i fire afsnit

Vikinger er her, der og allevegne. Men hvem var de? Hvad er det for en arv, de har efterladt? Og er hele fænomenet bare en nationalromantisk konstruktion, som har meget mindre at gøre med vikingetiden, end vi så gerne vil gøre det til?

I lydserien “Vikingerne vender tilbage” har Kristeligt Dagblad i fire afsnit fortalt historien om vikingerne og ført trådene helt frem til nutidens dyrkelse af den gamle, nordiske fortid. Dertil kommer en omfattende artikelserie og en stor mængde af digitalt ekstramateriale.

Stor tak til eksperterne Jeanette Varberg, Morten Ravn, Adam Bak og Anders Lundt Hansen for at have øst af deres viden fra start til slut i serien med lige dele nysgerrighed og kritiske nuancer. Lige så stor tak for journalist Morten Mikkelsen som i lyd, ord og billeder har ført os rundt i vikingernes fascinerende verden og dræbt et antal myter tillige undervejs. Tak til Munck Studios, som har været og er en glimrende samarbejdspartner, når det gælder lyd, podcast og fortællende journalistik. Tak til Mikkel Møller Jørgensen, som har lagt den grafiske linje og skabt videomaterialet. Tak til historie-redaktør Anders Ellebæk Madsen for konstruktivt samspil. Og tak til de tre universitets-praktikanter, Mikkel Poulsen, Nanna Endahl Jørgensen og Anne Lundager, som har vist talenter af helt særlig karakter på holdet bag det hele.

Lyd hitter i den digitale verden – og Kristeligt Dagblads digitale univers er ingen undtagelse. Brugerne tiltrækkes af lydserier som denne, der skiller sig ud og åbner kulturarven på en anderledes facon i samspil med andre digitale kommunikationsformer.

Find overblikket – og hør hele serien om vikingerne, der vender tilbage, her.