Ny lydserie afdækker historien om vikingerne

Fund fra vikingetiden trækker overskrifter. Fonds-bevillinger i millionklassen gives til projekter med vikinger. Internationale tv-serier om vikinger kaprer seere til skærmen. En sang om vikinger vinder det danske melodi grandprix. Udstillinger, bøger, ja, selv teaterstykker om vikinger fanger publikums opmærksomhed.

Interessen for og dyrkelsen af den danske viking er blevet så stor, at en historiker ligefrem har kaldt vor tid for den nye vikingetid.

Men hvem var vikingerne egentlig? Hvad skabte den kultur og den epoke, vi i dag ofte betegner som vikingetiden? Og er det hele i virkeligheden bare en konstruktion, en myte, som handler mere om nutidens nationale genrejsning end om fortidens reelle tilstande?

Journalist Morten Mikkelsen tager i ny lydserie fra Kristeligt Dagblad turen til de steder, hvor vikingerne levede, sejlede og opbyggede sejlivede traditioner – fra Hedeby over Jelling til Roskilde Fjord.

Det er produktionsselskabet Munck, som har produceret serien ”Vikingerne vender tilbage” i samarbejde med Kristeligt Dagblad med undertegnede som program- og projektansvarlig.

Følgende fagfolk medvirker: Museumsinspektør og forfatter Jeanette Varberg, museumsinspektør Morten Ravn, museumsinspektør Adam Bak samt historiker og forfatter Anders Lundt Hansen.

Læs mere om serien og om Kristeligt Dagblads satsning på lyd til abonnenter her.